Lyssna och förstå är receptet för Almedalsveckan

Välkommen till Almedalsveckan Marcus Kristiansson, Head of Global Operational Excellence för ISS Facility Services och ordförande i Almega. I år deltar du i Almedalsveckan för Almegas räkning för första gången.

Vad ska du göra här?
– Jag ska möta många människor och lyssna på Almegas och många andras arrangemang. Jag vill höra andras argument och få en känsla för andras positioner i våra frågor, för att kunna förstå hur vi på Almega tillsammans med andra ska kunna få till förändringar i de för tjänstesektorn viktiga frågorna, på kort och lång sikt.

Vad har du för förväntningar för egen del?
– Vill man få till förändring är det nödvändigt att ha öppna sinnen. Jag ska ta tillvara Almedalsveckans unika möjlighet till många möten på kort tid, både i organiserad form och genom spontana möten.

Vad har du för förväntningar på Almedalsveckan för Almegas del?
– Vi lever i en oerhört intressant tid i form av stora teknikskiften, digitalisering och robotisering som skrämmer många. Det finns en risk att då falla in i en protektionistisk agenda och fokusera mer på hoten mot det som finns än på att ta tag i möjligheterna som erbjuds. Men det är ett unikt tillfälle för att skapa god utveckling och tillväxt för en lång tid framöver, något som Almega ska verka för.

– Det finns många krafter som genom terror och hot driver på en rädsla för att ha den typ av öppna dialoger som är unikt för Sverige och som tydliggörs av Almedalsveckan. Almega som en stor organisation är skyldig att vara med och slå vakt om den öppenheten genom att medverka i dialogen.

 

Highlights

Djupa tankar av den lättsamme satirikern

Under onsdagen var det prästen och satirikern Kent Wistis tur att presentera den dagliga programpunkten Morgontankar i Almegas trädgård. Kent inledde med frasen ”kristliga tankar i en okristlig tid”, något som lockade till skratt hos de morgonpigga besökarna klockan 07:30. Under rubriken ”Ork att leva, mod att dö” samtalade Kent om de stora frågorna med […]

Fixa jobb och skola, skippa integrationssnack

Tisdagen i Almegas tält inleddes i ösregn av Milad Muhammadis morgontankar kring vikten av att vara medmänniska och att kämpa för mänskliga rättigheter, och avslutades i solsken med ett seminarium om morgonens besked om oförändrad reporänta i samarbete med Riksbanken. Milad Muhammadi pratade med oss om ordens vikt och om att näringslivet måste ta ett […]

Se tisdagens seminarier

Här ser du tisdagens seminarier

Från Morgontankar till It’s a wrap

Från Morgontankar via It’s a wrap till den dolda protektionism som drabbar tjänstehandeln. Det var Almegas almedalsmåndag. Kerstin Brunnberg inledde allvarsamt med Morgontankar om det akuta hotet mot tryck- och yttrandefriheten.  Det har blivit farligt för journalister, konstaterade hon. Människor har börjat anpassa sig till hot och terroraktioner, och vågar inte fullt ut använda sig […]

Livesändningar

Om du inte är på plats i Almedalen kan du ta del av våra aktiviteter ändå, live eller i efterhand. Pjuuuu för de som missat något Måndagens seminarier hittar du här

Mingel! #vårtnyanäringsliv, alla var där

Med Almegas trädgårdsmingel startade ett par hundra besökare 2017 års upplaga av Almedalsveckan. Medlemmar, politiker, politiska tjänstemän, fackföreningsrepresentanter, företagare och kolleger från näringslivsorganisationerna minglade hos oss och lyssnade på Almegas VD Anna-Karin Hatt och näringsminister Mikael Damberg (S) som inledde med ett samtala om utmaningar under ledning av Cecilia Garme. Med temat Vårt nya näringsliv […]

It´s a wrap – nyhetspanelen som tar tempen på Almedalen

Nyhetsprofiler som tar tempen på Almedalen varje lunch måndag till onsdag. Almegas Nyhetspanel samtalar, över en lunchwrap, om och kommenterar vad som hänt i Visby det senaste dygnet. Hur var gårdagens politiska tal? Vad pratar alla om? Vem trendar Almedalen? Vem borde synas mer? Och finns det någon fråga vi helt glömt bort? Vi bjuder på […]

Morgontankar – ett kåseri om ett angeläget ämne

Visby kommer även detta år att sjuda av liv och rörelse. Intressanta seminarier och spännande möten avlöser varandra. En av alla aktiviteter är något som vi kallar för Morgontankar. Det är ett nytt koncept som vi lanserar i år. Det här gör vi på morgonen, redan kl 07.30. Vi bjuder på en fralla och en kopp kaffe. […]

Se fler höjdpunkter

Kontakt

 

Har du frågor om Almegas närvaro i Almedalen, kontakta Cecilia Wassaether.